.

פתרון מיידי, יעיל, ולא תרופתי
לטיפול ב:
טוראט, הפרעת קשב וריכוז, OCD, פרקינסון, כאבי עורף, הפרעות תנועה והפרעות יציבה

אור מדגים את פעולת ההתקן הדנטאלי לטיפול בטוראט

לפרטים ולהרשמה נא מלאו את פרטיכם משמאל לסרטון


שאלות נפוצות ( לאחריהן יש הסבר על פעילות ההתקן)

איך אני יכול לדעת שהטיפול הזה יעזור לי? האם אוכל לדעת רק לאחר הכנת ההתקן?

בבדיקה הראשונית בודקים את נקודת האיזון של מפרקי הלסת, ואם מוצאים אותה - ההתקן יעזור. מכינים את ההתקן רק אם מוצאים בבדיקה שהוא יעזור.

 

זה טיפול מוכר? האם יש מחקרים שתומכים בזה?

זה טיפול שקיים בעולם כבר יותר מ-10 שנים, והמחקרים שנעשו עליו תומכים בו.

 

איך התקן דנטאלי קשור לנוירולוגיה?

ההתקן הדנטאלי משנה תלת מימדית את מיקום מישור הסגר של השיניים. על ידי כך הוא משנה את מנח הלסת התחתונה במפרקי הלסת, ומונע את הלחץ על העצבים העוברים שם, ואת תגובת השרשרת בעקבות כך (הטיקים וההפרעות האחרות)

 

האם זה טיפול חד פעמי או שצריך להגיע לביקורות?

כאשר מקבלים את ההתקן ישנו אפקט התחלתי מאוד משמעותי, ואחר כך צריך להגיע לבקורות על מנת לאזן אותו יותר במדויק, ולשפר את האפקט, וכן למנוע הדרדרות בהשפעה שלו. עם הזמן האיזונים הופכים יותר ויותר עדינים.

 

האם הפתרון הדנטאלי מתאים לכולם?

עד כה הוא נתן פתרון משמעותי לכל הטורטניקים שניסו אותו בעולם, וכן עזר לאנשים עם הפרעות אחרות, כמו הפרעת קשב וריכוז, OCD, פרקינסון, כאבי עורף, הפרעות תנועה והפרעות יציבה .

 

האם יכולה להיות נסיגה בטיפול?(האם הוא עוזר לטווח ארוך)?

הוא עוזר גם בטווח הארוך. במקרים נדירים יש צורך אחרי שנה לבצע בנוסף התערבות כירורגית במפרק הלסת.

 

כמה זמן צריך להרכיב את ההתקן במשך היממה?

כל הזמן חוץ מאשר בזמן אכילה, כדי למנוע שחיקה מואצת שלו.

 

האם ההתקן מעלים בסופו של דבר את הטוראט?

ההתקן נותן פתרון לבעיית הטוראט כמו שמשקפיים נותנות פתרון לבעיית ראיה. הוא לא מרפא את הטוראט, אלא רק מרגיע את הטיקים כאשר מרכיבים אותו, אבל יש לו אפקט מצטבר שאין במשקפיים. הוא מרגיע את כל המערכת, ואז גם כאשר הוא לא בפה, לוקח למערכת הרבה יותר זמן להוציא טיקים.

 

האם יש אלטרנטיבות לטיפול הזה, שנותנות את אותו אפקט?

ישנו ניתוח מאוד קשה שבו מאריכים את הלסת התחתונה (ולעיתים גם את הלסת העליונה) ע"י חיתוך שלה והרחקת שני החלקים זה מזה. הגוף משלים את העצם החסרה בתהליך של ריפוי שבר. לפני ואחרי הניתוח הזה יש לבצע אורתודונטיה (יישור שיניים). הניתוח משנה את מבנה הפנים, כלומר לאחר הניתוח האדם נראה שונה ממה שהיה לפני הניתוח. זה ניתוח שמשנה את מיקום מישור הלעיסה. מבצעים אותו במקרים מאוד קשים ונדירים של נחירות ודום נשימה בשינה.

האם אני יכול לבלוע בטעות את ההתקן?

לא ניתן לבלוע את ההתקן אפילו אם ממש משתדלים

 

האם ההתקן יכול למנוע גם בעיות רפואיות אחרות שיש לי?

קשת המצבים הרפואיים הידועים כניתנים לפתרון על ידי ההתקן הם: טוראט, הפרעת קשב וריכוז, OCD (הפרעה טורדנית כפייתית), פרקינסון, כאבי עורף, הפרעות תנועה והפרעות יציבה. מתח וחרדה שמתלווים לעיתים למצבים אלה גם הם נפתרים בעזרת ההתקן. בחלק מהמקרים יש חפיפה בין המצבים הרפואיים הללו, כלומר אדם יכול ללקות ביותר מבעיה אחת מתוך קשת הבעיות. למשל טוראט+הפרעת קשב וריכוז או טוראט+OCD.

 

האם ההתקן פותר את כל סוגי הטיקים?

בכל נקודת מנח לא מאוזנת של הלסת התחתונה במפרקי הלסת ישנו טיק אחר. בנקודת האיזון המדויקת של מפרקי הלסת אין טיקים.

 

מאיזה גיל אפשר לעשות התקן דנטאלי כזה?

מגיל 8

 

אם הטיפול הזה כל כך טוב, איך לא שמעתי עליו עד עכשיו?

שאלה טובה...לא כל כך קידמו את השיווק של הטיפול הזה מכמה סיבות: רוב רופאי השיניים (שהם היחידים שיכולים לעשות אותו), לא כל כך רוצים לעסוק בהפרעות נורולוגיות, ואין שום חברה כלכלית כמו חברת תרופות שתדחוף את השיווק שלו…

 

יכול להיות שזה עוזר בגלל אפקט פלסיבו?

העיקר שהוא עוזר. פחות חשובה הסיבה. מלבד זאת, הרבה אנשים ששום טיפול אחר לא עזר להם, ולא היה להם אפקט פלסיבו בהם, מגיבים לטיפול הזה.

 

לאן מתנקז כל אי השקט המוטורי? יכול להיות שזה יתפרץ במקומות אחרים?

ההתקן מרגיע את כל מערכת הלעיסה והגוף, ואי השקט נרגע יותר ויותר בכל יום, והוא לא מתפרץ בשום מקום אחר.

 

כל כמה זמן צריך להחליף את ההתקן?

ההתקן הקבוע מחזיק שנים רבות, כמובן אם מתחזקים אותו היטב. מידי פעם ניתן לחדש אותו אם הוא נשחק. ההתקן הזמני כשמו כן הוא- מחזיק מעמד פחות זמן, אבל גם לא צריך שהוא יחזיק מעמד הרבה זמן, כי הוא נעשה רק לתקופה של החלפת המשנן החלבי במשנן קבוע.

 

האם אני יכול לדבר בזמן שאני משתמש בהתקן?

תוך מספר ימים ניתן לדבר בקלות וללא בעיה עם ההתקן הקבוע. ההתקן הזמני (לילדים) הרבה יותר עדין וניתן לדבר איתו כרגיל מההתחלה.

 

האם יש הגבלה בבליעה או בפעולות אחרות?

תחילה קשה לבלוע, אך לאחר מס' ימים מתרגלים לבלוע ללא בעיה.

 

מהן תופעות הלוואי?

בתקופת ההסתגלות הראשונה: שרירים תפוסים, כאבי שרירים, כאבי ראש, יובש בפה, יובש בשפתיים.

 

מהו משך הזמן שלוקח בשביל להסתגל להתקן?

זה משתנה מאחד לשני, אבל תוך ימים ספורים ניתן כבר להיות איתו לאורך כל היממה.

 

האם אני יכול לישון עם זה? זה לא יפריע לי בלילה?

נדרשת תקופת הסתגלות קצרה להתקן. לאחריה קל ואפילו רצוי לישון איתו, להגברת הצלחת הטיפול. ההתקן עשוי לשפר את איכות השינה, ויכול לעזור גם במניעת דום נשימה ונחירות.

 

האם אני יכול לשתות עם ההתקן?

אין שום בעיה לשתות מים קרים או בטמפרטורת החדר.  חשיפה לחום יכולה לעוות את ההתקן, לכן אין לשתות איתו מים חמים. אין לשתות איתו משקאות ממותקים על מנת לשמור על בריאות השיניים.

האם אני יכול לעשות פעילויות ספורטיביות במהלך השימוש בהתקן?

אין מניעה לבצע ספורט או להתאמן עם ההתקן.  

 

עד כמה ההתקן אסתטי? הוא בולט?

ההתקן הוא שקוף ונמצא על השיניים האחוריות בלבד כך שכמעט ולא רואים אותו.

 

ההתקן דורש תחזוקה יום-יומית? האם אני צריך לנקות אותו?

כן, צריך לצחצח אותו פעמיים ביום עם מברשת רכה (אפשר גם עם סבון ידיים/כלים) כדי להמנע מאבן ופלאק, ולהשרות אותו פעמיים בשבוע בתמיסה עם טבלית לחיטוי תותבות, כדי להמנע מפטריות וריח רע.

בשום פנים ואופן אסור לצחצח אותו עם משחת שיניים, הוא יכול להיהרס ולהשחק!!! כמו כן יש להימנע מלחשוף את ההתקן לחום וליובש כי אז הוא עלול להתעוות.

 

האם ההתקן יגרום לי לריח רע מהפה?

אם תקפיד לשמור על ההתקן ועל נקיונו, ותדאג להיגיינת הפה, לא צריכה להיות שום בעיה של ריח.

 

האם ההתקן גורם לכאב בלסתות/בשרירים?

בתקופת ההסתגלות של השבועות הראשונים השרירים נמתחים וייתכן שיהיו שרירים תפוסים/כאבים בשרירים. בכל מקרה אין צורך לשים את ההתקן בפה בכוח. אם יש כאבים, ניתן להוציא את ההתקן, לתת לשרירים לנוח, ואז להרכיב אותו מחדש על השיניים. עם הזמן השרירים מתארכים, וכבר לא כואבים יותר.

 

ההתקן יכול לעזור לי גם בשביל להרגע?

הוא עשוי להרפות את שרירי הלעיסה ואת יתר שרירי הגוף, וכתוצאה מכך מתקבל אפקט מרגיע.

 

האם הטיפול הזה יקר?

הטיפול הזה יותר משתלם כלכלית לאורך זמן יחסית לכל האלטרנטיבות הטיפוליות.

 

האם יש כיסוי ע"י חברת הביטוח?

כיון שלהתקן זה יש גם אלמנט של מניעת נחירות ודום נשימה בשינה, ניתן לקבל עליו החזר מחברות הביטוח, בהנחה שהמטופל  סובל גם מדום נשימה בשינה.

 

מתי מתחילים לראות השפעה ראשונית, וכמה זמן יקח עד שאקבל אפקט טיפולי מקסימאלי?

אפקט מאוד משמעותי מתקבל עם ההתקן מיידית, ועם הזמן המצב משתפר עוד יותר לאחר איזונים עדינים יותר של ההתקן שמתבצעים בביקורות התקופתיות. בתחילה תדירות הביקורות התקופתיות גדולה, ועם הזמן היא הולכת וקטנה. תוך שנה ולפעמים פחות כבר מתקבל אפקט מקסימלי.

 

אילו הכנות נדרשות ממני לעשות לפני התחלת הטיפול?

רצוי לבצע צילומים של מפרקי הלסת בפתיחה ובסגירה של הפה וכן צילומים צפלומטריים מקדימה ומהצד.

 

כמה זמן לוקח להכין את ההתקן?

התקן קבוע לוקח להכין שבועיים-שלושה והתקן זמני יום אחד.

 

האם ההתקן יכול לגרום לנזק?

אם מגיעים לבקורות סדירות - כל השפעה שלילית של ההתקן, אם קיימת, היא הפיכה.

 

האם אני יכול לשחות עם ההתקן?

ניתן לעשות הכל עם ההתקן חוץ מלאכול. לא רצוי לשחות איתו בים, כי אם הוא בטעות יפול מהפה יהיה קשה למצוא אותו...  

 

הסבר על אופן פעולת ההתקן הדנטאלי  לטיפול בטוראט, הפרעת קשב וריכוז, OCD, פרקינסון, כאבי עורף, מיגרנות, הפרעות תנועה והפרעות יציבה

ההתקן משמש בעולם לפתרון של מצבים רפואיים שונים. את חלקם ייחסו עד לאחרונה לבעיות שמקורן במוח וחלקם לבעיות שמקורן בשרירי השלד. ההתקן מאפשר איזון במפרקי הלסת, וכתוצאה מכך משתנה תגובת המוח ושרירי השלד.

קשת המצבים הרפואיים הידועים כניתנים לפתרון על ידי ההתקן הם: טוראט, הפרעת קשב וריכוז, OCD (הפרעה טורדנית כפייתית), פרקינסון, כאבי עורף, מיגרנות, הפרעות תנועה והפרעות יציבה. מתח וחרדה שמתלווים לעיתים למצבים אלה גם הם נפתרים בעזרת ההתקן. בחלק מהמקרים יש חפיפה בין המצבים הרפואיים הללו, כלומר אדם יכול ללקות ביותר מבעיה אחת מתוך קשת הבעיות. למשל טוראט+הפרעת קשב וריכוז או טוראט+OCD. בעיות היציבה יכולות להתבטא בכיפוף הצוואר, בצורך במדרסים/  שחיקת נעליים גבוהה/ כפות הרגליים מופנות החוצה מדי (כמו צ'ארלי צ'פלין) או פנימה מדי/ כפות הרגליים לא מקבילות לרצפה אלא משופעות לכיוון פנים/החוצה.

ההתקן הדנטאלי מאפשר איפוס של מערכת הלעיסה (השיניים, שרירי הלעיסה ומפרקי הלסת). מערכת הלעיסה היא כמו מאזניים שמאזנים את הגוף פיזית ונפשית.
דוגמא לאיזון פיזי- כאשר עושים מאמץ גופני גדול שבו צריך לשמור על איזון, ולא ליפול כמו בהרמת משקולות - מהדקים את השיניים, מביאים את מפרקי הלסת לנקודת האיזון, ואז מרימים את המשקולות.
דוגמא לאיזון נפשי- אם בזמן נהיגה מישהו "חותך" אותנו בפתאומיות בכביש - הידוק שיניים מיידי מאפשר להרגע ולפעול מתוך איזון נפשי.

הכנסו לקישור הבא על מנת לצפות במערכת הלעיסה ומפרקי הלסת בתלת מימד 
לחץ כאן

הלסת התחתונה מחוברת אל הלסת העליונה בעזרת מפרקי הלסת (TMJ=temporomandibular joints). ניתן לראות אותם בסרטון. המפרקים הללו נמצאים ליד האוזניים והם המפרקים היחידים בגוף שיכולים לנוע ב-3 מישורים (תלת מימד):
1. למעלה - למטה (פתיחה וסגירה של הפה במישור האנכי)
2. קדימה-אחורה (הזזת השיניים במישור האופקי)
3. ימינה-שמאלה (גם במישור האופקי)
כיון שמפרקי הלסת נעים בתלת מימד הם יכולים לשלוט על האיזון התלת מימדי של הגוף.

מיקום מישור הסגר (מקום המפגש של השיניים העליונות והתחתונות) קובע את מנח הלסת התחתונה בתוך מפרק הלסת. על מנת שמערכת הלעיסה תהיה מכויילת ("מאופסת"), ותוכל לאזן את הגוף והנפש היא צריכה להיות:

1. מאוזנת בנקודת האיזון הנכונה

- אצל טורטניקים ובעלי תסמונות אחרות היא צריכה להיות יותר למטה וקדימה, כנראה בגלל שהלסת התחתונה שלהם סיימה להתפתח לפני הזמן המתאים להם

2. יציבה - כאשר מתנדנדות שיניים, או כאשר עושים פעולות שדורשות איזון של הגוף כמו: הליכה, ריצה, שחיה, וכו', הסגר של השיניים אינו יציב, כתוצאה מכך המיקום של הקונדיל (שלוחת הלסת התחתונה במפרק הלסת) לא יציב, וזה מלווה בגל מוגבר של טיקים ו/או הפרעות נוירולוגיות אחרות.
בכל 20 שניות בממוצע אנחנו מאפסים את מערכת הלעיסה ע"י בליעת רוק, ותוך כדי כך סוגרים את השיניים, ומביאים את מפרקי הלסת לנקודת האיזון.
אצל טורטניקים ובעלי הפרעות אחרות מישור הסגר של השיניים לא מביא את מפרקי הלסת לנקודת האיזון הנכונה להם, ולכן טורטניקים ובעלי הפרעות אחרות לא יכולים להגיע לנקודת האיזון שלהם באופן טבעי אף פעם. בעקבות כך נלחצים העצבים הקרניאליים שעוברים בחלק האחורי של מפרקי הלסת שלהם (צבוע בכתום-צהוב בסרטון). התאוריה היא שהעצבים האלה "מספרים" לעצבים אחרים במוח על חוסר איזון. כתוצאה מכך יש נסיון של הגוף לתקן את המצב, והוא מפעיל עצבים מוטוריים ואחרים.

התקן דנטאלי לטיפול בהפרעות נוירולוגיות מביא את מערכת הלעיסה לנקודת האיזון המדויקת על ידי התאמת מישור הסגר למיקום הנכון של מפרקי הלסת. בכך ההתקן מפסיק את הטיקים ואת ההפרעות האחרות.

לרוב מספיק התקן רק בלסת התחתונה. הוא פותר אחוז ניכר מהבעיה מיידית, ואחר כך- כאשר המערכת נרגעת ומתאזנת יותר במדויק המצב משתפר עוד. לעיתים רחוקות יש צורך בנוסף להתקן על השיניים התחתונות, גם בהתקן עליון. ההתקן העליון הוא מעין קפיץ שדוחף את השיניים העליונות לצדדים, וכך מאפשר שחרור של לחץ בין עצמות הגולגולת. בשנה הראשונה יש להגיע לביקורות רבות על מנת לאזן במדויק את ההתקן. עם הזמן האיזונים הופכים יותר ויותר עדינים.

ההתקן מאפשר איזון של מפרקי הלסת ב-3 מישורים. אצל ילדים ניתן להביא את מפרקי הלסת למקום הנכון, ואז ליישר את השיניים ואת העצם המחזיקה אותן לפי המיקום הנכון של מפרקי הלסת, בסוף התהליך כולו (בסוף גיל ההתבגרות) הילד לא יצטרך יותר התקנים/ מכשירים אורתודונטיים. השימוש בהתקן לוקח כ-3 שנים ויישור השיניים באורתודונטיה עוד כ-3 שנים.

ניתן לעשות התקן כזה מגיל 8.
ד"ר תמר שמש מבצעת את ההתקנים הללו במרפאתה שנמצאת ליד בית חולים בילינסון.

 

   מגיע לכם לשפר
    את איכות חייכם

    ללא תרופות וביעילות

טקסט עם מידע נוסף, כל הזכויות שמורות וכו'

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.